Covid-19

Der er ikke længere restriktioner i den kollektive transport. Der er dog stadig restriktioner for luftfarten. Dem kan du læse om nedenfor. Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger gælder også stadig.

15. oktober 2021

Krav om mundbind eller visir i forbindelse med flyrejser

De danske lufthavne stiller fortsat krav om, at flyrejsende skal bære mundbind eller visir med henblik på at overholde de fælles europæiske retningslinjer udstedt af den europæiske luftfartssikkerhedsorganisation EASA. Du skal derudover tjekke med dit flyselskab, om de kræver, at du bære mundbind ombord på flyet.

Luftfartsselskaber skal videregive passageroplysninger til Styrelsen for Patientsikkerhed

Fra onsdag den 24. februar 2021 skal luftfartsselskaber i forbindelse med flyvninger til Danmark fra udlandet registrere og videregive oplysninger om passagerer og besætningsmedlemmers navn, telefonnummer og fly- og pladsnummer til Styrelsen for Patientsikkerhed. Oplysningerne skal anvendes i forbindelse med smitteopsporingsindsatsen.

Oplysningerne skal videregives senest 3 timer efter ankomst til en dansk lufthavn på en flyvning fra udlandet. På flyvninger der ankommer efter kl. 19, skal oplysningerne senest videregives kl. 8 den efterfølgende dag.