Gå til hovedindhold

Jernbanerådet: Foreløbig løsning mellem København og Ringsted nødvendig

Indhold

  "Udbygningen af jernbanestrækningen mellem København og Ringsted haster. Men det er nødvendigt allerede inden udbygningen finder sted at forbedre sikringsanlæg og eksisterende spor for at muliggøre en mere fleksibel togdrift på de eksisterende anlæg," udtaler formanden for Jernbanerådet, MF Søren Hansen, efter møde i Jernbanerådet d. 8. september.

  "Sker dette ikke, forudser jeg, at der vil opstå problemer med at skabe den nødvendige plads til togene efter Øresundsforbindelsens åbning i år 2000. På dette tidspunkt vil der være flere år til at de nye jernbaneanlæg mellem København og Ringsted vil stå færdigt," fortsætter Søren Hansen.

  Åbningen af Storebæltsforbindelsens jernbanedel betyder, at der er langt flere godstog end tidligere på strækningen mellem Ringsted og Padborg. Dermed belastes mange boliger langs banen af et øget støjniveau.

  "Jeg vil opfordre DSB og Banestyrelsen til at se nærmere på mulighederne for at nedsætte støjniveauet på denne strækning, der nu og i fremtiden vil være kraftigt trafikeret," slutter Søren Hansen.

  Jernbanerådet er et rådgivende udvalg for trafikministeren med deltagelse af repræsentanter fra de politiske partier og fra erhvervs- og forbrugerorganisationer.

  Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Søren Hansen på tlf. 53535311 (privat) eller på tlf. 33374018 (Christiansborg).