Gå til hovedindhold

Endnu sikrere jernbaner

Indhold

  -Det er afgørende, at danskerne er trygge ved at køre i tog. Sikkerheden ved de danske jernbaner skal leve op til befolkningens forventninger, udtaler trafikminister Jacob Buksti i forbindelse med præsentationen af Banestyrelsens oplæg til handlingsplan for jernbanesikkerhed, som trafikministeren bad Banestyrelsen om at udarbejde efter jernbaneulykken ved Kølkær i marts i år.

  -Jeg er godt tilfreds med Banestyrelsens oplæg. Med oplægget foreligger der nu en meget grundig og systematisk analyse af de muligheder, der eksisterer til forøgelse af jernbanesikkerheden. Oplægget udgør derfor et godt grundlag for beslutninger, siger trafikminister Jacob Buksti.

  -Som supplement til den

  nuværende trafikaftale vil jeg komme med et udspil til omkring 100 mio. kr. i de igangværende finanslovsforhandlinger, udtaler trafikministeren og fortsætter, -Vi skal yderligere underbygge togets placering som en af de aller sikreste transportformer. Det kan bl.a. ske ved at styrke sikkerheden på de strækninger, hvor vi får den største reduktion af risikoen for togkollisioner, siger trafikministeren.

  -Jeg håber, at de partier, der hidtil har meldt ud, at de vil være med til at sikre togsikkerheden, også vil være med til at finde de nødvendige penge, slutter trafikminister Jacob Buksti.

  Læs rapporten her: http://www.bane.dk/publ/2000/jernbanesikkerhed/index.htm