Gå til hovedindhold

Forskønnende indsats i Rødby nu

Indhold

   

  Borgerne i Rødby kan sammen med Fugleflugtsliniens brugere se frem til, at arealerne omkring Rødby Færge nu vil tage sig betydelig mere indbydende ud, end de har gjort hele sommeren.

  Trafikminister Jacob Buksti og borgmester Gert Mortensen, Rødby har på et møde i dag drøftet vedligeholdelsesstandarden for arealerne ved Rødby Færge.

  Borgmester Gert Mortensen gjorde august måned ministeren opmærksom på, at DSB’s og Banestyrelsens arealer ved Rødby Færge ikke var særlig pænt vedligeholdt

  Trafikminister Jacob Buksti udtaler efter mødet:

  -Gert Mortensen og jeg har haft et godt møde om nogle af de vedligeholdelsesproblemer, der er ved Rødby Færge, og jeg er glad for at kunne fortælle, at både DSB og Banestyrelsen nu har gjort en indsats for at få området til at virke mere indbydende for færgepassagererne, som skal gennem området.

  Banestyrelsen havde allerede, da borgmesterens henvendelse kom, planer om yderligere beplantning ved Færgestationsvejs østlige side, og styrelsen er nu så langt, at arbejdet med beplantningen sættes i gang i næste uge (uge 43). Desuden er ukrudtet, som voksende på en del af sporene, blevet fjernet, idet sprøjtningen mod ukrudt tidligere på året ikke havde den effekt, der var forventet.

  DSB ejer en del af bygningerne på området, og her i oktober er DSB i gang med bygningssyn og tilhørende tilstandsrapporter. DSB forventer at kunne udføre de nødvendige vedligeholdelsesarbejder i indeværende år. Desuden er DSB i gang med at fjerne nogle overflødige jernbanespor og tilplante de ryddede arealer.