Gå til hovedindhold

Nu fjernes skibsvraget Bajorai ved Nexø

Indhold

   

  Vraget Bajorai har ligget strandet umiddelbart uden for Nexø Havn siden den 5. november 1999, og det ligger i to dele ca. 60 m fra kysten.

   

  -Jeg er glad for, at man nu fjerner vraget, da det jo bestemt ikke er kønt at se på. Nu må vi blot håbe, at vintervejret ikke driller for meget, så arbejdet hurtigt kan afsluttes, udtaler trafikminister Flemming Hansen.

   

  Trafikministeren oplyser, at ministeriet ved Kystdirektoratet har indgået en kontrakt med entreprenør Carsten Kofod, Klemensker, om at fjerne og bortskaffe vraget. Finansudvalget bevilgede i efteråret på anmodning fra tidligere trafikminister Jakob Buksti det nødvendige beløb, der i alt vil beløbe sig til ca. 0,9 mill. kr.

   

  Arbejdet er sat i gang, og det forventes, at vraget vil være helt fjernet, og arbejdsstedet ryddet i løbet af nogle måneder – alt efter vind og vejr.

  Arbejdet vil blive udført ved at bygge en midlertidig arbejdsdæmning fra kysten til vraget. Herefter vil vraget blive skåret i mindre stykker, der transporteres til land for endelig bortskaffelse. Alle metaller bortskaffes som metal- og jernskrot og øvrige vragdele køres efter sortering til kontrolleret deponeringsplads.