Gå til hovedindhold

Pressemøde i morgen: Trafikminister Jacob Buksti indvier ny hjemmeside for børn om trafik

Indhold

   

  Trafikministeren indvier fredag den 2. februar 2001 kl. 11.00 den nye hjemmeside Trafiksjov for børn i alderen 3 – 7 år.

  Indvielsen foregår i børnehaven Gravensten, Kollerødvej 8C, 3450 Allerød (Tlf. 4817 2420)

  På hjemmesiden trafiksjov kan de mindre børn frit vælge mellem 12 forskellige spil, opgaver og historier med fokus på trafik og børn, herunder børns oplevelser og muligheder i trafikken. Idéen med hjemmesiden er først og fremmest at lade børn lege sig til mere viden om trafik. Børnene kan således bruge hjemmesiden alene eller sammen med forældre og kammerater.

  Hjemmesiden er udarbejdet af Rådet for Større Færdselssikkerhed for Trafikministeriet, og er det første af en række projekter og initiativer under den fælles hat: Trafik i Børnehøjde.

  I løbet af i år udvikles således også en hjemmeside med aktiviteter for de lidt større børn, ligesom hjemmesiden på lidt længere sigt vil blive forsynet med interaktive kort, der kan hjælpe børnefamilierne med at planlægge børnesikre ruter, når børn skal i skole, til spejder, fodbold osv. og endelig vil børn også fra hjemmesiden få mulighed for at komme med forslag, kritik og gode idéer til politikerne om trafik.

  På pressemødet præsenteres hjemmesiden og den afprøves af nogle børn fra børnehaven, ligesom der vil blive mulighed for at stille spørgsmål til trafikministeren og nogle af børnene.

  Der er forproduceret stock-shots (Betacam SP format) til TV-stationerne med forskellige sekvenser af børn og hjemmesiden samt forskellige trafiksituationer med børn og voksne. Båndet udleveres på pressemødet eller kan rekvireres ved henvendelse til presse- og informationssekretær Jesper Damm Olsen på telefon 33 92 43 02/ 40 85 93 88.

  Hjemmesiden findes på adressen: www.trafiksjov.dk