Gå til hovedindhold

Danske førstepladser ved nordisk designkonkurrence om tilgængelig transport for alle

Indhold

   

  Studerende fra Arkitektskolen i Århus og arkitektfirmaet Damsgaard og Lange fra København tog førstepladserne både i konkurrencens del for arkitekt- og designskoler og i delen for professionelle ved torsdagens prisceremoni i Finlandia-huset i Helsinki.

  Designkonkurrencen var arrangeret af Nordisk Handikappolitisk Råd i samarbejde med de nordiske trafikministerier. Formålet har været at udvikle kreative løsninger på de konkrete problemer handicappede og andre brugere møder i den kollektive transport.

  Trafikminister Flemming Hansen udtaler på baggrund af det flotte resultat:

  -Jeg er glad for at se, at konkurrencen har motiveret unge danske design- og arkitektstuderende til at tænke i løsninger, der kan forbedre tilgængeligheden til den kollektive trafik for alle brugere. Det er også positivt, at konkurrencens vinderprojektet er så enkelt tænkt, at det kan anvendes umiddelbart til at lette hverdagen for brugere af den kollektive trafik.

  Priserne blev overrakt af juryens formand, tidligere finans- og socialminister Palle Simonsen.

  Arkitekterne fra Damsgaard og Lange, som tidligere har udført flere opgaver for DSB, kunne tage hjem med 200.000 svenske kroner i førstepræmie for deres projekt. Projektet er en videreudvikling af den kendte internet-service Rejseplanen, som i fremtiden kan give handicappede, ældre og barnevognsførere lettilgængelig information om elevatorer, skiltning, ledelinier og andre udfordringer på vejen.

  Lars Christensen fra Arkitektskolen i Århus vandt førstepræmien for arkitekt- og designskoler på 100.000 svenske kroner for et klart bud på en logisk, tryg og brugervenlig indretning af peronner. 2. pladsen i konkurrencen for skoler gik også til en studerende fra Arkitektskolen i Århus, Lee Mackie, for hendes koncept for et rejsekort tilpasset handicappedes behov.

  Vinderprojekterne kan i løbet af året ses på konferencer og messer om kollektiv transport i en række europæiske lande.

  For yderligere information kontakt:

  Fuldmægtig Sune Impgaard Schou, Trafikministeriet, telefon 33 92 43 78

  Konkurrenceansvarlig Finn Petrén, Nordisk Handikappolitisk Råds sekretariat, telefon +46- (0)8-620 18 91

  For billedmateriale kontakt:

  Lena Wiklund, Nordisk Handikappolitisk Råds sekretariat, telefon + 46-(0)8-620 18 95.