Gå til hovedindhold

Tilladelse til 6-benet rundkørsel i motorvejsrampe i Sønderjylland

Indhold

   

  Trafikminister Flemming Hansen har givet tilladelse til, at der som et forsøgsprojekt, kan etableres en 6-benet rundkørsel i den vestlige motorvejsrampe ved frakørsel 68, Hammelev ved Den Sønderjyske Motorvej, som Vojens Kommune har ønsket af hensyn til bl.a. erhvervsudviklingen i området.

  Forsøgsordningen skal medvirke til at der skabes bedre viden om trafikafvikling og uheld i rundkørsler af denne type. Forsøget er begrænset til denne ene rundkørsel og skal vare 4 år regnet fra tidspunktet for rundkørslens ibrugtagning.

  Trafikminister Flemming Hansen udtaler i denne forbindelse:

  -Jeg har af hensyn til erhvervsudviklingen i Vojens og omliggende lokalområde, besluttet at give tilladelse til, at der som forsøgsprojekt, kan etableres en 6-benet rundkørsel i den vestlige motorvejsrampe ved frakørsel 68, Hammelev ved Den Sønderjyske Motorvej.

  -Jeg er glad for at kunne imødekomme Vojens Kommunes og erhvervslivs ønske, og håber min beslutning vil komme lokalområdet til gavn.

  -Da de nuværende erfaringer tyder på, at rundkørsler med flere end 4-ben i motorvejsramper har en forhøjet uheldsfrekvens, har jeg alene givet tilladelse til et forsøgsprojekt.

  -Trafikministeriet får jævnligt henvendelser om muligheden for at etablere rundkørsler med flere end 4-ben i tilslutningsramperne ved motorveje, men jeg mener det er vigtigt at få klarlagt, hvorvidt der er en øget sikkerhedsmæssig risiko ved rundkørsler med flere end 4-ben, før end der eventuelt åbnes op for etablering af sådanne rundkørsler i videre omfang.