Gå til hovedindhold

Trafikministeren giver løft til Bornholm

Indhold

   

  Trafikminister Flemming Hansen havde i går, torsdag den 2. maj 2002, møde med amtsborgmester Knud Andersen (V) og amtsformand Mogens Damm (K) om færgebetjeningen af Bornholm.

  På mødet fremlagde trafikministeren et tilbud fra regeringen om en forbedring af godstrafikken til og fra Bornholm:

  • BornholmsTrafikken får indtil videre mulighed for som forsøg at indchartre en godsfærge til besejling af  en ny rute, som skal gå mellem Rønne og Køge.
  • Den ny rutes takster kan fastsættes, så de ligger op til 15 pct. under niveauet på overfarten Rønne-København.
  • På årsbasis indebærer dette en ekstra bevilling på op til 32 mio. kr.

  Tilbuddet blev modtaget som et længe tiltrængt løft til det bornholmske erhvervsliv.

  På mødet gentog trafikminister Flemming Hansen regeringens tidligere beslutning om:

  • omdannelse af BornholmsTrafikken til aktieselskab pr. 1. januar 2003,
  • udbud af den færgebetjening af Bornholm, der udføres med offentligt tilskud, og
  • tilsagn om, atregeringen vil lade en del af de forventede besparelser i forbindelse med udbuddet tilgå Bornholm til gavn for det bornholmske erhvervsliv og bornholmerne.

  Trafikminister Flemming Hansen mødtes i dag med Kontaktrådet vedrørende trafikbetjeningen af Bornholm, hvor han orienterede Rådet om gårsdagens positive møde. Rådet gav udtryk for glæde over regeringens udspil.

  Derefter åbnede ministeren dialogen om den fremtidige færgebetjening af Bornholm. Ministeren gav en første orientering om den igangværende proces. Rådet lagde op til et konstruktivt samspil i den videre proces, herunder at man ville formulere de konkrete bornholmske ønsker.

  -Jeg er meget tilfreds med dagens konstruktive møde. Jeg tror, at Kontaktrådet bliver en værdifuld medspiller i arbejdet med at udforme kravene til den fremtidige bornholmske færgetrafik, udtaler trafikminister Flemming Hansen.

  -Jeg tror, at regeringens initiativ, som jeg præsenterede i går, både vil hjælpe industrien gennem yderligere kapacitet og lavere priser og turisterhvervet ved at frigøre plads på de andre overfarter, slutter trafikminister Flemming Hansen.