Gå til hovedindhold

Danske bilkøbere vælger grønne biler

Indhold

  Færdselsstyrelsens opgørelse for nyregistrerede personbiler i år 2002 viser, at salget af energiøkonomiske biler stadig stiger. Der er således solgt 35.000 personbiler i energiklasse A og B i år 2002 svarende til 31 % af alle nye personbiler. Det er en fremgang i forhold til 2001, hvor 27 % af de nye personbiler var i energiklasse A og B.

  I de øvrige EU-lande kører de nye biler ligeledes længere på literen. Forbedringerne sker med udgangspunkt i en EU-aftale med bilindustrien om at forbedre bilers brændstoføkonomi. Samtidig fremmer de enkelte lande energiøkonomiske biler gennem afgiftssystemet og energimærkning.

   

  Trafikminister Flemming Hansen udtaler:

  -Det er positivt, at de mest energiøkonomiske personbiler i praksis også vælges af en stor del af de danske bilkøbere. Det er ligeledes positivt, at der i de øvrige EU-lande sker en lignende udvikling, idet CO2-emissioner er et fælles problem.

  -Regeringen lægger vægt på, at Danmark er med i front på dette område og mener, at det er et godt eksempel på, at en frivillig aftale med bilindustrien kan føre til fremskridt inden for klimaområdet.

   

  I Færdselsstyrelsens oversigt findes oplysninger om de nye danske personbilers CO2-udledning, energiklasse, brændstofforbrug, egenvægt, slagvolumen og motoreffekt. Der gives dertil et overblik over udviklingen siden 1995 for de øvrige EU-lande med gennemsnitstal for CO2-udledningen for nye personbiler.