Gå til hovedindhold

Forenkling af regler for buskørsel mellem de nordiske lande

Indhold

  På et møde i går mellem repræsentanter fra transportmyndighederne fra Danmark, Finland, Norge og Sverige er der opnået enighed om en aftale om forenkling for buskørsel mellem de nordiske lande.

   

  Aftalen indebærer en afskaffelse af det såkaldte kørselsblad, som virksomhederne skal udfylde ved grænseoverskridende turistkørsel. Kørselsbladet indeholder en række oplysninger om virksomheden, føreren og kørselsaktiviteten mv., hvoraf de fleste oplysninger allerede fremgår af andet dokumentation, som i forvejen skal medbringes under kørslen.

   

  Ordningen vedrørende kørselsbladet følger af en EU-forordning om international buskørsel. Den samme forordning giver dog mulighed for, at medlemsstater, på bi- eller multilateralt basis, kan fravige dette krav, hvilket nu er sket i de nordiske lande.

   

  Trafikminister og minister for nordisk samarbejde, Flemming Hansen, udtaler:


  -Jeg er meget tilfreds med, at denne aftale nu er kommet i stand og det er sket i et konstruktiv samarbejde mellem Færdselsstyrelsen og erhvervets organisation Danske Busvognmænd.

   

  -Aftalen medfører en forenkling af det regelsæt, som af busvognmændene længe har været opfattet som unødigt papirarbejde ved buskørsel mellem de nordiske lande.

   

  -Der vil nu ske en administrativ lettelse for erhvervet i de nordiske lande herunder Øresundsregionen.

   
  Ordningen træder i kraft den 1. januar 2004.

  Kontaktperson: kontorchef Theo Rabenberg , Færdselsstyrelsen, telefon: 33 92 94 34/ 40 51 15 57