Gå til hovedindhold

Ny indgang til vejenes verden - Vejportal.dk

Indhold

  Fra vejarbejde og miljøvurderinger (VVM) til samkørsel og ”sorte pletter”. Intet emne er for stort eller for småt for Vejportal.dk - danskernes nye indgang til landets veje og trafik på internettet. Her samles for første gang alle de vej- og trafiksider, som stat, amter og kommuner har bygget op på nettet. Dermed bliver det nemmere for borgere og virksomheder at finde information om Danmarks vejforvaltning.

  Trafikminister Flemming Hansen åbnede den nye hjemmeside med adressen www.vejportal.dk i dag torsdag den 13. november kl. 13.00. 

  I forbindelse med åbningen udtaler trafikminister Flemming Hansen:

  -Dagligdagen skal gøres lettere for borgere og virksomheder i Danmark. Den offentlige sektor skal løbende fornyes. Derfor indgår opbygningen af en samlet vejportal som en del af regeringens omfattende moderniseringsprogram.

  -Jeg er derfor glad for, at der nu er skabt en ny indgang til vej- og trafikområdet. Det er et skridt i den rigtige retning.

  Det nye koncept er baseret på dét, der allerede findes. Det vil sige de vej- og trafiksider, som amterne, kommunerne og Vejdirektoratet har bygget op på internettet. Disse hjemmesider binder Vejportal.dk sammen med en avanceret søgemaskine - udviklet specielt til at søge på alle kommuners, amters samt relevante ministeriers og direktoraters hjemmesider.

  Det er en unik løsning, der hurtigt kan bringe links til relevant information om alle vej- og trafikemner både nationalt, regionalt og lokalt.

  Vejportal.dk er skabt i et samarbejde mellem Amtsrådsforeningen, Kommunernes Landsforening og Vejdirektoratet. 

  -Jeg synes, det er dejligt at se, at myndighederne med fundament i et frivilligt samarbejde skaber et moderne værktøj, som kan gøre dagligdagen lidt lettere, udtaler trafikministeren.

  Billeder fra åbningen kan findes på www.vejsektoren.dk/vejportal fra kl. 16.00 den 13. november 2003.