Gå til hovedindhold

Skru op for sikkerheden

Indhold

  Det er rart, nemt og sundt at cykle. Men det skal også være sikkert. Derfor arrangerer Dansk Cyklist Forbund med støtte fra Trafikministeriet nu en kampagne, der skruer op for cyklisters sikkerhed.

  Alt for mange cyklister kommer til skade. Hvert år er der ifølge politiets uheldsstatistik omkring 60 dræbte og 800 alvorligt tilskadekomne cyklister.

  Skal uheldstallene ned, er det først og fremmest cyklisternes kørsel i kryds, der skal i fokus. En stor del af de uheld, hvor cyklister kommer alvorligt til skade, sker nemlig i kryds – og især i byerne. Det går ofte ud over kvinder på 18-24 år og mænd på 25-35 år.

  I hvert tredje tilfælde er det cyklisten selv, der ikke har overholdt sin vigepligt. Men uanset om det er ens egen eller andres skyld, er chancen for at undgå uheld større, når man holder et vågent øje med trafikken.

  -Trafikministeriet og Dansk Cyklist Forbund har et fælles ønske om, at cyklen skal bruges mere – og af flere. Det skal være let at komme frem på cykel, og samtidig skal det være  trygt og sikkert. Men forbedringer af de fysiske forhold gør det ikke alene. Trafiksikkerhed handler også om ens egen adfærd – om at være opmærksom på farlige situationer og om selv at undgå at skabe dem, udtaler trafikminister Flemming Hansen.

  Derfor arrangerer Dansk Cyklist Forbund med støtte fra Trafikministeriet nu en kampagne, der skal skærpe cyklisters opmærksomhed. Kampagnen skal ikke skræmme folk fra at cykle, men i stedet på en positiv måde vise, hvordan man selv kan gøre noget for sin egen – og andres – sikkerhed.

  -Jeg er glad for, at Dansk Cyklist Forbund har taget initiativ til denne kampagne, som jeg er overbevist om på en positiv måde vil bidrage til at sætte fokus på cyklisternes egen adfærd og opmærksomhed i trafikken. Trafikministeriet vil gerne – også på denne måde – bidrage til at øge cyklisters sikkerhed og dermed reducere antallet af cyklistuheld, siger trafikminister Flemming Hansen.

  Kampagnen Hvad tænker du på? foregår 5.-18. maj 2003 og bliver gennemført i samarbejde med bl.a. de lokale færdselssikkerhedsudvalg. 

   

  Mere fokus på cyklisters sikkerhed

  Kampagnen er led i en større indsats for cyklisters sikkerhed. Dansk Cyklist Forbund og Trafikministeriet udgav i maj 2002 bogen På cykel - Håndbog for cyklister om færdselsregler, udstyr og sikkerhed. Nu følges nogle af bogens budskaber op med en kampagne, og i løbet af foråret vil bogen desuden udkomme som elektronisk cykelleksikon på Internettet.

  --------

  Yderligere oplysninger vedr. denne pressemeddelelse kan fås hos fuldmægtig Thomas Jørgensen, Trafikministeriet, tlf. 33 92 34 69, e-mail tjo@trm.dk

  Oplysninger om kampagnen findes på www.cykel-psyke.dk/presse og fås hos Dansk Cyklist Forbund, tlf. 33 32 31 21, pressemedarbejder Ingrid E. Petersen.