Gå til hovedindhold

Afgørelse i sagen vedrørende etablering af en midlertidig fjernbusholdeplads på Polititorvet i København

Indhold

  Trafikministeriet har nu truffet afgørelse i tvisten mellem Københavns Kommune og Københavns Politi om placeringen af en midlertidig fjernbusholdeplads på Polititorvet i København.

  Trafikministeriet har ændret ministeriets tidligere afgørelse og besluttet, at Københavns Kommune ikke kan gives adgang til at etablere en midlertidig fjernbusholdeplads på Polititorvet i København.

  Ministeriet har i forbindelse med afgørelsen ikke kunnet se bort fra Politiets Efterretningstjenestes vurdering af, at det på baggrund af det generelle trusselsbillede og af hensyn til sikkerheden i området vil være uforsvarligt at etablere selv en midlertidig fjernbusholdeplads på Polititorvet.

  Trafikminister Flemming Hansen udtaler i den forbindelse:

  -Trafikministeriet har nu – sådan som det har været stillet i udsigt – truffet endelig afgørelse i sagen.

  -I afgørelsen har ministeriet ikke kunnet se bort fra de vurderinger af terrorrisikoen og sikkerheden for en busholdeplads på Polititorvet, som Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste er kommet med.

  -Når landets øverste myndigheder inden for disse forhold vurderer, at det er uforsvarligt at placere en fjernbusholdeplads på det pågældende sted, så er det naturligvis tilkendegivelser, som vi har måttet tage meget alvorligt.

  -Jeg ved, at Københavns Kommune gennem længere tid har forsøgt at finde en permanent holdeplads. Det er meget vigtigt, at dette problem løses, og jeg har tiltro til, at Københavns Kommune vil gøre, hvad der er muligt for at finde en god løsning på sagen.