Gå til hovedindhold

Bestyrelse for Banedanmark udpeget

Indhold

  Regeringen har i dag udpeget de 4 statslige bestyrelsesmedlemmer i den kommende bestyrelse for Banedanmark:

  Formand for bestyrelsen bliver Hans Skov Christensen, adm. direktør i Dansk Industri. Kaare Vagner, adm. direktør i N & V Holding ApS, skal være næstformand i bestyrelsen.

  Endvidere er tidligere direktør i Carlsberg, Jette Wigand Knudsen, og økonomi- og finansdirektør i DONG A/S, Carsten Krogsgaard Thomsen udpeget til bestyrelsen.

  Carsten Krogsgaard Thomsen er i dag medlem af bestyrelsen i jernbaneselskabet Railion, men udtræder ved førstkommende generalforsamling.

  Bestyrelsen, som vil består af 6 medlemmer, heraf 2 medlemmer valgt af  medarbejderne, forventes formelt at træde i funktion i løbet af marts måned.

  Banestyrelsen vil ved samme lejlighed ændre navn til Banedanmark.

  Trafikminister Flemming Hansen udtaler i den forbindelse:

  -Jeg synes, at vi hermed har fået et meget stærkt og kompetent bestyrelsesteam. Sammen med de medarbejdervalgte medlemmer får vi en bestyrelse for Banedanmark, der rummer de kompetencer, vi har brug for i processen med at udvikle Banedanmark til en endnu bedre virksomhed.

  -Vi får en særdeles kompetent og handlekraftig formand, og vi får en bestyrelse, som kan give direktionen den nødvendige sparring, hvad enten det gælder økonomistyring, projektstyring, eller egentlige jernbanefaglige spørgsmål.

  -Med indsættelsen af en professionel bestyrelse i Banedanmark understøttes virksomhedens udvikling til en ren produktionsvirksomhed.

   -Jeg tror, at bestyrelsen og direktionen sammen kan skabe en positiv videreudvikling i Banedanmark.