Gå til hovedindhold

Det går den rigtige vej med hastigheden på motorvejene

Indhold

  Mere respekt for hastighedsgrænserne og mindre forskel på bilernes hastigheder. Det er resultatet efter forhøjelsen af hastighedsgrænserne på motorvej fra 30. april 2004.

  Vejdirektoratet har netop offentliggjort en status efter det første halve år med den generelle hastighedsgrænse på 130 km i timen på motorvejene.

  På de strækninger, hvor man i dag må køre 130 km/t, er gennemsnitshastigheden uændret i forhold til samme periode sidste år. Gennemsnitshastigheden er på ca. 120 km/t på disse strækninger. Samtidig bliver der nu kørt med en mere ensartet hastighed, og der er færre bilister, som kører over 140 km/t, hvilket bidrager til større sikkerhed på motorvejene.

  På de strækninger, hvor der fortsat er en hastighedsbegrænsning på 110 km/t, og der nu er opsat skilte med hastighedsgrænsen, er gennemsnitshastigheden faldet med mere end 5 km i timen, og ligger nu på ca. 113 km/t. Samtidig er der nu betydeligt færre, som kører over 130 km/t, så også på disse strækninger er der blevet en mere ensartet hastighed.

  Trafikminister Flemming Hansen udtaler på denne baggrund:

  -De første 6 måneder med 130 km i timen som generel hastighedsgrænse på motorvejene har været en stor succes. Jeg vil fremhæve, at trafikanterne nu udviser langt større ansvarlighed. Bilisterne har taget de nye hastighedsgrænser til sig og lever i stort omfang op til den tillid, som et flertal i Folketinget viste dem.

  -Trafikanternes ansvarlighed, skiltene med 110 km i timen, de skærpede sanktioner og politiets synlige tilstedeværelse har tilsammen bidraget til den positive udvikling på motorvejene.

  Vejdirektoratets notat om motorvejshastighederne kan læses på: www.vejdirektoratet.dk.