Gå til hovedindhold

Kun et tilbud på den samfundsbegrundede færgebetjening af Bornholm

Indhold

  I dag udløb fristen for afgivelse af tilbud på den samfundsbegrundede færgebetjening af Bornholm. Som der er fremgået af medierne har Bornholms-Trafikken som eneste rederi afgivet et bud.

  I den forbindelse udtaler trafikminister Flemming Hansen:

  -Jeg må konstatere, at der kun er afgivet et bud. Jeg havde gerne set flere bud, men på dette tidspunkt har rederibranchen åbenbart ikke været interesseret.

  -Udbudet blev igangsat efter lange forhandlinger med EU-Kommissionen for at undgå en traktatkrænkelsessag. Målet var at finde den reelle markedspris for færgebetjeningen. Det at tre af de prækvalificerede rederier ikke har afgivet bud, siger ikke noget om, at processen ikke har været god nok.

  -Nu vil det nedsatte ekspertpanel gennemgå det modtagne bud og se om det opfylder udbudsbetingelserne. Jeg forventer, at panelet har afsluttet sit arbejde i april.

  -Det har været en omkostningsfuld proces, der har vist, hvor vanskeligt det er at skabe konkurrence på færgemarkedet via udbud. Når der ikke kommer flere bud på den største samfundsbegrundede færgeoverfart, vil det ikke være så overraskende, hvis det bliver vanskeligt at få tilbud frem på de mindre overfarter. På den baggrund styrker sagen min argumentation overfor EU-Kommissionen for at få undtaget de mindre overfarter fra udbud.