Gå til hovedindhold

Møde i dag vedrørende Metroens driftssituation

Indhold

    Trafikminister Flemming Hansen og Overborgmester Jens Kramer Mikkelsen har i dag haft møde med bestyrelsesformand for Ørestadsselskabet Henning Christophersen. Dagsordenen for mødet var Metroens driftssituation.

    På mødet blev det aftalt, at Ørestadsselskabet inden udgangen af marts vil fremlægge en ny handlingsplan med mål for den fortsatte udvikling i driftsstabilitet og passagertal, og hvordan disse mål kan nås. Der er enighed om, at borgerne i København har behov for en klar melding om, hvilken driftsstabilitet de kan forvente, og hvornår.

    Endvidere var der enighed om, at Ørestadsselskabet bør tilstræbe den størst mulige grad af åbenhed og gennemsigtighed. Bestyrelsesformanden oplyste, at han har bedt selskabet styrke sin kommunikation med offentligheden.

    På mødet oplyste bestyrelsesformanden, at de seneste informationer om Metroens driftsudvikling viser en driftsstabilitet, der er steget fra 85 pct. i oktober til nu 94 pct. og et passagergennemsnit i de første uger af januar måned på ca. 100.000 passagerer på hverdage. Passagertallet forventes at stige yderligere, når Flintholm station tages i brug på lørdag og stormagasinet Fields åbner i begyndelsen af marts.