Gå til hovedindhold

Ny direktør for Danmarks TransportForskning

Indhold

    Trafikminister Flemming Hansen har i dag udnævnt Niels Buus Kristensen til ny direktør for Danmarks TransportForskning pr. 1. oktober 2004, hvor den nuværende direktør Ole Zacchi fratræder stillingen for at gå på pension.

    Niels Buus Kristensen er uddannet cand.polit. og Ph.D. i økonomi. Niels Buus Kristensen har siden 1992 været ansat i COWI A/S – fra 2000 som udviklingschef - og har i kraft heraf samarbejdet med de væsentligste aktører inden for transportsektoren. Før da har Niels Buus Kristensen bl.a. været ansat som forsker ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet.

    Niels Buus Kristensen er 43 år, gift og har 2 børn.

    Danmarks TransportForskning er et sektorforskningsinstitut under Trafikministeriet. Instituttet beskæftiger sig med anvendelsesorienteret forskning og udredning samt forskningsbaseret rådgivning inden for transportområdet. Instituttet beskæftiger for tiden knap 30 medarbejdere og har et årligt budget på omkring 22 mio. kr., hvoraf knap 1/3 er eksterne midler.

    Den overordnede ledelse af instituttet varetages af en uafhængig bestyrelse, mens den daglige ledelse forestås af direktøren i samarbejde med to forskningschefer.