Gå til hovedindhold

Ny dynamik og klare prioriteringer i det nordiske samarbejde

Indhold

    Den danske trafikminister Flemming Hansen, der også er minister for nordisk samarbejde, er netop vendt tilbage fra Island, hvor han præsenterede sine nordiske samarbejdsministre for planerne for det danske formandskab for Nordisk Ministerråd i 2005:

    -Prioriteringerne under det danske formandskab er viden og innovation, Norden uden grænser og effektivitet i det nordiske samarbejde. På et møde mellem samarbejdsministrene 10. december var der tilslutning til de danske prioriteringer ligesom der var enighed om at se nærmere på effektiviteten i arbejdet inden for Nordisk Ministerråd. Vi drøftede en reduktion i antallet af ministerråd inden for Nordisk Ministerråd, hvor der i dag er flere ministerråd end inden for EU. Vi talte også om indførelse af et generelt mål for en effektivisering på 2-3 procent årligt. Det betyder at der vil blive helt nye muligheder for politiske prioriteringer samt mere dynamik i det nordiske samarbejde. Med de baltiske lande i EU er der nye muligheder for at satse på Vestnorden og Nordvestrusland i det nordiske nærområde samarbejde.

    Flemming Hansen, den danske minister for nordisk samarbejde, præsenterer det danske formandskab for Nordisk Ministerråd i 2005 på et pressemøde tirsdag 14. december kl. 14-15 i Internationalt Pressecenter, Vestergade 2, København.

    Det danske formandskabs hjemmeside www.norden2005.dk

    Yderligere information: Torkil Sørensen, informationsrådgiver i Nordisk Ministerråd, tlf. +45 33 96 03 32 mobil tlf. +45 21 71 71 43, e-mail ts@norden.orgInformation også hos fuldmægtig Jens Chr. Andersen, Kontoret for Norden, Færøerne Grønland, Udenrigsministeriet, tlf. +45 33 92 04 67, e-mail norden2005@um.dk