Gå til hovedindhold

To nye motorvejstrækninger i Jylland vedtaget

Indhold

  Folketinget har i dag, torsdag den 22. april 2004, vedtaget to lovforslag fra trafikministeren om anlæg af nye motorveje i Jylland. Lovforslagene bemyndiger trafikministeren til at anlægge motorvej mellem Brande og Ris og mellem Bording og Funder. Begge projekter er en del af aftalen af 5. november 2003 mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne om investeringer på trafikområdet for de kommende ti år.

  Den ca. 14 km lange motorvej mellem Brande og Ris er en del af den planlagte motorvej mellem Herning og Vejle (rute 18). Folketinget vedtog i 2002 at anlægge motorvej på strækningen Herning-Brande og nu følger så strækningen Brande-Ris. Som første etape anlægges strækningen mellem Give N og Ris, der forventes åbnet i 2008. Etape 2 mellem Brande og Give N vil blive gennemført senere.    

  Motorvejen mellem Bording og Funder indgår i den planlagte motorvej mellem Herning og Århus (rute 15) og ligger i forlængelse af strækningen Herning-Bording, der blev åbnet i 2002. Strækningen Bording-Funder, der har en længde på ca. 12 km, skal efter planen være færdig i 2012.

  Trafikminister Flemming Hansen udtaler:

  -Jeg er meget glad for, at vi nu har grundlaget for disse to motorvejsprojekter på plads, siger trafikminister Flemming Hansen. Strækningen mellem Brande og Ris er vigtig, fordi den foruden at være en del af den fremtidige motorvejsforbindelse mellem Herning og Vejle også på en delstrækning indgår i den diagonalvejsforbindelse, som Vejle Amt er ved at etablere mellem Horsens og Billund.

  -Med anlægget af motorvejen Bording-Funder opnår vi en markant forbedring af trafikafviklingen mellem Herning og Silkeborg, idet vi hermed undgår, at trafikken skal gennem det meget kurvede og bakkede forløb ved Hørbylunde Bakker og Funder Ådal. Samtidig får vi fjernet en stor del af trafikken gennem byerne Bording og Pårup. Motorvejen bliver således til  gavn for både trafikanterne herunder ikke mindst erhvervslivet og borgerne i de bysamfund, som aflastes for trafik.