Gå til hovedindhold

Bedre forhold for handicappede ved flyrejser

Indhold

  Transport- og energiminister Flemming Hansen er i dag sammen med de øvrige transportministre i EU blevet enige om et forslag, der vil sikre blandt andet kørestolsbrugere bedre forhold i lufthavne.

  Tidligere har handicappede oplevet at blive pålagt ekstra omkostninger af nogle flyselskaber i forbindelse med deres rejse. Det sætter forslaget en stopper for.

  Fremover skal alle kommercielle lufthavne tilbyde kørestolsbrugere og andre bevægelseshæmmede den hjælp, de har brug for i forbindelse med flyskift og lignende. Den handicappede skal 48 timer inden afrejse give besked om sine behov for hjælp, og derefter er det op til lufthavnen at sørge for, at denne hjælp, evt. i form af en kørestol, er til rådighed ved afrejsen. Det er lufthavnene og flyselskaberne, der bliver ansvarlige for at sikre hjælpen.

  Transport- og energiminister Flemming Hansen er meget tilfreds med forslaget og siger:

  - Handicappede skal ikke diskrimineres, men have den samme mulighed som alle andre for at benytte sig af flyselskabernes tilbud. Derfor er jeg meget glad for, at forslaget nu sikrer, at alle passagerer kan rejse på samme vilkår til samme pris.

  - Overordnet set burde det jo ikke være nødvendigt med regler om, at man naturligvis skal tilbyde handicappede hjælp i rimeligt omfang uden omkostninger. Men flere tilfælde viser, at det altså er nødvendigt. Derfor håber jeg, at også Europa-Parlamentet kan give sin tilslutning til dette forslag.