Gå til hovedindhold

Ny fælles skandinavisk skole for flyveledere

Indhold

    I dag d. 21. december stifter flyvesikringstjenesterne i Danmark, Norge og Sverige et fælles aktieselskab, der skal drive en fælles skandinavisk skole, som skal uddanne flyveledere. Repræsentanter for de tre flyvesikringstjenester, Naviair i Danmark, Avinor i Norge og Luftfartsverket i Sverige mødtes i Oslo for at skrive stiftelsesdokumenterne under.

    Med den nye skole sikrer flyvesikringstjenesterne sig, at de bliver i stand til at leve op til nye fælles europæiske krav til uddannelsen af flyveledere, samtidig med at flyvelederuddannelsen bliver effektiviseret. Skolen skal tage sig af grunduddannelsen af flyveledere til de tre skandinaviske lande. Endvidere skal skolen levere en del efteruddannelse, samt forestå rekruttering og udvælgelse af elever til uddannelserne.  Den bliver placeret i forbindelse med lufthavnen i Sturup ved Malmø. De første danske elever forventes at starte i marts 2006.

    -Den skandinaviske skole for flyveledere er et fint eksempel på, hvor godt de tre skandinaviske lande forstår at arbejde sammen på luftfartsområdet. Skolen er samtidig et eksempel på et af de mange initiativer vi i disse år arbejder med for at styrke luftfarten og luftfartens konkurrence, siger transport- og energiminister Flemming Hansen.

    Aktieselskabet bag den fælles skandinaviske flyvelederskole får hjemsted i Sverige. Danske Naviair kommer til at eje en tredjedel af aktiekapitalen på i alt 300.000 svenske kr.