Gå til hovedindhold

Ny midlertidig ledelse for Banedanmark

Indhold

  Transport- og energiminister Flemming Hansen har i dag modtaget besked fra Banedanmarks rådgivende bestyrelse om, at der er enighed mellem bestyrelsen og den administrerende direktør Jesper Rasmussen om, at han fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning.

  I den anledning udtaler Flemming Hansen:

  -Jeg tager meddelelsen fra den rådgivende bestyrelse til efterretning. Jeg vil gerne fremhæve, at Jesper Rasmussen i sin tid som administrerende direktør har påbegyndt og stået i spidsen for en nødvendig omstrukturering og effektivisering af virksomheden, men jeg har forståelse for beslutningen.

  -I den nuværende situation har bestyrelsen henstillet, at der umiddelbart findes en løsning på ledelsessituationen i Banedanmark. 

  -Jeg har derfor efter indstilling fra bestyrelsen valgt at konstituere kommitteret i Finansministeriet og tidligere direktør for DSB, Henrik Hassenkam, som administrerende direktør. Henrik Hassenkam vil således have ansvar for den daglige ledelse af virksomheden, til der er fundet en permanent løsning. Samtidig vil afdelingschef Per Jacobsen, Transport- og Energiministeriet, efter indstilling fra bestyrelsen  midlertidigt indgå i direktionen af Banedanmark.

  -Jeg lægger vægt på, at der nu bliver skabt ro om virksomheden, og at vi kigger fremad. Det tror jeg Henrik Hassenkam med sin store erfaring kan bidrage til.

  -Jeg vil endvidere sammen med den rådgivende bestyrelse igangsætte en proces med at finde en ny administrerende direktør.

  Transport- og energiminister Flemming Hansen har ikke yderligere kommentarer.

  Det er aftalt, at Jesper Rasmussen frem til ultimo juni 2006 varetager en række rådgivningsopgaver for Transport- og Energiministeriet, hvorefter han fratræder sin ansættelse.