Gå til hovedindhold

Ny teknologi giver bedre trafiksikkerhed

Indhold

  Transport- og energiministeren åbner i dag den 15. juni 2005 kl. 10:30 en nordisk konference, hvor hovedtemaet er, hvordan nye teknologiske muligheder kan bidrage til at skabe endnu bedre trafiksikkerhed i fremtiden.

  På konferencen præsenteres bl.a. forskellige forsøg med anvendelse af ny teknologi, der kan forbedre trafiksikkerheden. I Danmark er der eksempelvis gennemført forsøg med såkaldte sorte bokse i en professionel bilflåde, og der er igangsat forsøg med systemer til intelligent hastighedstilpasning (INFATI).

  I forbindelse med konferencen vil en af de biler, der indgår i INFATI forsøget, være udstillet. Transport- og energiministeren har støttet projektet med 3 mio. kr.

  Bilen er udstyret med et system til intelligent hastighedstilpasning, som advarer føreren, hvis den tilladte hastighed overskrides. Der vil være mulighed for at prøve bilen.

  Transport- og energiminister Flemming Hansen udtaler:

  -Jeg er overbevist om, at de nye teknologiske muligheder kan bidrage positivt til fremtiden trafiksikkerheden. Jeg er dog samtidig klar over, at det ikke er noget vi kan sætte i værk fra den ene dag til den anden. Men jeg mener, at det er den rigtige vej at indsamle viden og erfaringer fra de forskellige forsøg, der gennemføres både i Danmark, de nordiske lande og de øvrige EU-lande.

  -Trafikantens adfærd er stadig den primære årsag til trafikulykker. Jeg betragter de nye teknologiske muligheder som en måde, hvorpå vi kan hjælpe med at skabe en mere hensigtsmæssig og sikker trafikadfærd.


  Konferencen afholdes i Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2 G, 1448 Køben-havn K, tlf. 33 92 16 01 og forløber over to dage. For konferencens fulde program henvises der til:
  http://www.norden.org/transport/sk/Future_roadSafety_Final.pdf