Gå til hovedindhold

Statens Bilinspektion sælges til Applus+

Indhold

  Folketinget fastlagde med lov om godkendelse og syn af køretøjer i juni måned 2004 rammerne for den fremtidige regulering af bilsynsområdet. I overensstemmelse hermed blev omsyn af personbiler og motorcykler liberaliseret pr. 1. september 2004, mens udførslen af almindelige syn blev åbnet for fri konkurrence den 1. januar 2005. Det blev samtidig forudsat i lovgrundlaget, at Statens Bilinspektion skulle søges solgt umiddelbart efter åbningen af fri konkurrence på synsmarkedet.

  Trafikministeriet og Applus+ har i dag indgået aftale om, at Applus Danmark overtager ejerskabet af Statens Bilinspektion. Ifølge aftalen betaler Applus Danmark DKK 480 millioner for alle aktiverne i Statens Bilinspektion. Overtagelsen af Statens Bilinspektion er betinget af Folketingets Finansudvalgs godkendelse.

  Trafikminister Flemming Hansen udtaler:

  -Vi har i samarbejde med vores finansielle rådgiver Alfred Berg ABN AMRO gennemført en grundig proces, hvor alle interesserede har haft lige muligheder for at se nærmere på Statens Bilinspektion og fremsætte tilbud.

  -På denne baggrund er jeg meget tilfreds med, at der nu er indgået en god aftale omkring salget af Statens Bilinspektion, således at ledelse og medarbejdere kan fortsætte bestræbelserne på at ruste sig bedst muligt i det liberaliserede marked for bilsyn.

  -Jeg vil gerne notere, at Statens Bilinspektion har gennemført betydelige rationaliseringer og forbedringer af kundeservicen i de senere år. Statens Bilinspektion er således vel forberedt til konkurrence og privatiseringen.

  -Jeg er derfor overbevist om, at privatiseringen af SBI - sammen med den netop effektuerede markedsliberalisering - vil resultere i et effektivt og stærkt konkurrencepræget synsmarked til gavn for forbrugerne.

  Applus+ er en global certificeringsvirksomhed og er et fuldt ejet datterselskab af det spanske industrikonglomerat AGBAR Group. Selskabet har været aktive inden for bilinspektion siden 1983. Med bilinspektionsvirksomhed som udgangspunkt udbyder Applus+ i dag inspektion, certificering, kalibrering mm. indenfor 25 sektorer i mere end 20 lande på verdensplan. Yderligere informationer omkring Applus+ kan findes på: http://www.appluscorp.com.

  AGBAR Group er en ledende virksomhed indenfor mange områder relateret til offentlige serviceydelser såsom vandforsyning, sundhed, certi-ficering og inspektion, ingeniør- og installationsvirksomhed, entreprenør-virksomhed, transport og vedligehold. Selskabet opererer i både Nord- og Sydamerika, Afrika, Asien og Europa. I skatteåret 2003 (der sluttede den 31. december) registrerede AGBAR Group en salgsomsætning på ca. 2.8 milliarder Euro og beskæftigede globalt en arbejdsstyrke på mere end 35.000. AGBAR Group er noteret på fondsbørsen i Madrid, hvor den har en markedsværdi på ca. 2.3 milliarder Euro.

  Yderligere informationer omkring AGBAR Group kan findes på: http://www.agbar.com. Yderligere oplysninger vedrørende denne pressemeddelelse kan fås ved henvendelse til afdelingschef i Trafikministeriet, Michael Birch, på telefon 3392 3896.