Gå til hovedindhold

Stort fald i antallet af dræbte i trafikken i 2004

Indhold

  Vejdirektoratet har netop offentliggjort de endelige tal for trafikulykker i 2004.

  Tallene viser, at 369 blev dræbt i trafikken i 2004. Det svarer til et fald på 15 pct. i forhold til antallet af trafikdræbte i 2003, hvor 432 mistede livet i trafikken. Samtidig viser tallene også et fald i antallet af tilskadekomne på 10 pct.

  Trafikminister Flemming Hansen udtaler på den baggrund

  -Med et fald på antallet af dræbte i trafikken på 15 pct. er vi absolut på rette vej. Jeg håber selvfølgelig, at vi kan fortsætte denne udvikling, for hvert eneste tabt liv i trafikken er ét for meget.

  -Jeg er overbevist om, at det er kombinationen af en stor trafiksikkerhedsindsats fra såvel myndigheder som organisationer og sammenslutninger, der nu giver resultat i form af et meget flot fald i antallet af dræbte i trafikken.

  -Det er med tilfredshed, jeg kan konstatere, at motorvejene er den vejtype, der har det største fald i antallet af personskader – her er tale om et fald på hele 26 pct.. For mig at se beviser det blot, at motorvejstrafikanterne i 2004 har levet op til den tillid, regeringen viste dem sidste år, ved at forhøje hastighedsgrænsen på de sikreste motorveje.

  -Hvis den gode udvikling – ikke mindst på motorvejene - skal fortsætte i år, er det helt afgørende, at bilisterne på motorvejene fortsat lever op til tilliden og udviser en fornuftig trafikantadfærd, herunder overholder de gældende hastighedsgrænser.