Gå til hovedindhold

Trafiksikkerhed starter allerede i børnehaven

Indhold

   

  Transport- og Energiministeriet har netop indgået kontrakt med Rådet for Større Færdselssikkerhed om udførelsen af et projekt, der skal indarbejde gode trafikvaner allerede i børnehavealderen.

   

   

  Der er således ydet lidt over 1,3 mio. kr. til projektet, hvor en række børnehaver får mulighed for at sende medarbejdere på kursus i, hvordan trafiksikkerhed og trafiktræning af børnene kan indgå i børnehavens dagligdag.

   

   

  Udover en række spil, lege, aktiviteter og forslag til trafiktræning af børnene vil der også være fokus på at informere og inddrage forældrene i arbejdet med at skabe mere trafiksikre veje til og fra børnehaverne.

   

   

  Transport- og energiminister Flemming Hansen udtaler på den baggrund:

   

  -Børn skal lære at færdes i trafikken – ikke fra bagsædet af mors og fars bil, men ved selv at færdes i trafikken med voksne ved siden af til at hjælpe og støtte. Det får de mulighed for med dette projekt.

   

  -Jeg er overbevist om, at jo tidligere vi grundlægger de gode trafikvaner, jo bedre hænger de ved – også når børnene bliver unge og voksne trafikanter.

   

  -Det er mit håb, at mange børnehaver vil tage mod tilbuddet, så trafiksikkerhed og trafiktræning kan indgå i børnehavernes dagligdag.

   

   

  Projektet med trafiksikkerhed i børnehaver indgår som en del af et større projekt om Trafik i Børnehøjde. Under denne overskrift har Transport- og Energiministeriet tidligere givet støtte til udarbejdelsen af hjemmesiden www.trafiksjov.dk, der er en hjemmeside for de mindste børn med en række spil og små opgaver om trafiksikkerhed og hjemmesiden www.cykelmissionen.dk, der henvender sig til de større børn mellem 8 og 12 år.