Gå til hovedindhold

Transport- og Energiministeriet overdrager Statens Bilinspektion til Applus+

Indhold

  Efter at have opnået Folketingets Finansudvalgs godkendelse af salget af Statens Bilinspektion, har Transport- og Energiministeriet i dag overdraget Statens Bilinspektion til den nye ejer, Applus Danmark. Ifølge aftalen betaler Applus Danmark DKK 480 millioner for Statens Bilinspektion.

   

  Transport- og Energiminister Flemming Hansen udtaler i den forbindelse:

  -Som et led i loven om godkendelse og syn af køretøjer fra juni 2004 blev det forudsat, at Statens Bilinspektion skulle søges solgt umiddelbart efter åbningen af fri konkurrence på synsmarkedet. Som det er mange bilejere bekendt, blev markedet for omsyn af personbiler og motorcykler liberaliseret den 1. september 2004, mens udførelsen af almindelige syn blev åbnet for fri konkurrence den 1. januar 2005.

  -En grundig salgsproces, hvor alle interesserede har haft lige muligheder for at se nærmere på Statens Bilinspektion og fremsætte tilbud, har i dag resulteret i, at Statens Bilinspektion kan endeligt overdrages til Applus Danmark.

  -På denne baggrund er jeg meget tilfreds med, at salget nu er helt på plads. Jeg har tillid til, at privatiseringen af Statens Bilinspektion - sammen med den netop effektuerede markedsliberalisering - vil resultere i et effektivt og stærkt konkurrencepræget synsmarked til gavn for forbrugerne.

   

  Yderligere oplysninger vedrørende denne pressemeddelelse kan fås ved henvendelse til afdelingschef i Transport- og Energiministeriet, Michael Birch, på telefon 3392 3896.