Gå til hovedindhold

Transport- og Energiministeriet støtter netværk og samarbejde i godstransportbranchen

Indhold

  Godstransporterhvervet er et erhverv i skarp konkurrence med konstante krav om udvikling og effektivisering.

  En måde at møde udfordringen på kan være etablering og udnyttelse af netværk og samarbejde.

  Såvel netværk mellem transportvirksomheder, som netværk mellem transportsælger og transportkøber kan bidrage til, at transportvirksomhederne opnår ny viden og kompetencer, en bedre kapacitetsudnyttelse og fleksibilitet til gavn for den enkelte virksomhed, transportkøberne og i sidste ende også miljøet.

  Transport- og Energiministeriet støtter et 2-årigt projekt om fremme af netværk og samarbejde i transporterhvervet med 850.000 kr.

  Vejen for netværk skal banes gennem videreudvikling og afprøvning af koncepter for udnyttelsen af netværk og samarbejde, bl.a. gennem pilotprojekter. F.eks. Netværk mellem virksomheder med brug af IT-overvågnings- og positioneringssystemer. Denne del af projektet gennemføres i et samarbejde mellem International Transport Danmark , Dansk Transport og Logistik samt Færdselsstyrelsen. Projektet forventes afsluttet medio 2006.

  Transport- og Energiminister Flemming Hansen udtaler:

  -Ved at bruge netværk står vognmændene langt stærkere, end hvis de står alene. Netværk og netværksdannelser er en åbenbar fordel for den mindre vognmand, som kan drage direkte nytte af andres erfaringer og støtte til at kunne konkurrere med større udenlandske virksomheder. Jeg er overbevist om, at netværk er fremtiden.

  Projektet præsenteres ved to miniseminarer på Transportmessen 2005 i Herning, onsdag den 6. april 2005 kl. 14, hvor Transport- og Energiministeren åbner miniseminaret samt fredag den 8. april 2005 kl. 11.