Gå til hovedindhold

Laveste antal trafikdræbte i 60 år

Indhold

  Vejdirektoratet har netop offentliggjort de foreløbige tal for antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken i december måned. Dermed foreligger nu de foreløbige tal for hele 2005. 

  Tallene viser, at den positive tendens med et faldende antal dræbte i trafikken fortsætter. For antallet af dræbte i hele 2005 er der med 335 tale om et fald på 9,2 pct. sammenlignet med 2004, hvor 369 blev dræbt. I december 2005 blev 26 dræbt i trafikken sammenlignet med 36 i december 2004. Det svarer til et fald på 27,8 pct. 

  Transport- og energiminister Flemming Hansen udtaler på den baggrund:

  -Jeg er utrolig glad for den positive udvikling i antallet af trafikdræbte i 2005, og vil minde om at vi også i 2004 havde et rekordlavt antal trafikdræbte. Noget tyder således på, at udviklingen har bidt sig fast.

  -Det glæder mig især at antallet af trafikdræbte nu er på det laveste niveau i mere end 60 år.

  -Jeg oplever, at danskerne har taget trafiksikkerhed til sig – det er kommet på dagsordenen og er i højere grad blevet en del af den offentlige debat.

  -Det giver mod på at arbejde målrettet videre for at få tallene endnu længere ned f.eks. med bekæmpelsen af de farlige steder på veje – de såkaldte ”sorte pletter”.

  Også justitsminister Lene Espersen glæder sig over det faldende antal dræbte og den stigende fokus på trafiksikkerhed.

   -Regeringen har fokus på trafiksikkerheden og har gennemført en lang række initiativer alle med den hensigt at reducere antallet af tilskadekomne i trafikken. Det gælder bl.a. på indførelsen af klippekortet, den forstærkede indsats mod spritbilister, højere straf for hastighedsovertrædelser og en målrettet indsats med automatisk hastighedskontrol.

  -Disse initiativer har tilsyneladende haft effekt. Det kan man kun glæde sig over, for dermed har vi også mindsket antallet af de menneskelige tragedier, der ligger bag ethvert trafikdrab.