Gå til hovedindhold

Lufthavnssikkerhed ikke til diskussion

Indhold

  Transport- og energiminister Flemming Hansen opfordrer i kraftige vendinger Københavns Lufthavn til at sætte flere ressourcer ind for at imødegå de seneste dages lange ventetider ved blandt andet i sikkerhedskontrollen.

  Flemming Hansen har som transport- og energiminister ansvaret for, at sikkerheden i danske lufthavne efterlever de fælleseuropæiske krav, som har været gældende fra januar 2004. Kravene til den skærpede sikkerhed blev blandt andet indført på baggrund af terrorangrebene 11. september 2001, og betyder, at sikkerhedskontrollen i europæiske lufthavne skal være mere grundig, end den var tidligere.

  Statens Luftfartsvæsen, som fører tilsyn med, at danske lufthavne overholder kravene, har indskærpet over for Københavns Lufthavn, at reglerne skal overholdes, og det har medført, at ventetiden ved sikkerhedskontrollen til tider har været længere end normalt. Det bør dog ikke gå ud over passagererne, mener ministeren:

  - Det kan ikke komme på tale at slække på sikkerhedskravene. De er fælleseuropæiske og i disse terrortider desværre nødvendige. Samtidig sikrer kravene blandt andet, at passagerer fra Danmark kan slippe for ekstra sikkerhedskontrol ved ankomsten til andre lande.

  - Hvis Københavns Lufthavn fortsat skal være blandt verdens bedste, må lufthavnen kunne tilbyde en service, der tilgodeser passagerernes helt rimelige forventning om en hurtig og effektiv kontrol.

  - Jeg vil kraftigt opfordre ledelsen i Københavns Lufthavn til snarest at afsætte de ressourcer, der skal til, så passagerer ikke risikerer at misse deres fly eller skal tilbringe timer i en kø.

  - Det er forståeligt, at der i højsæsonen kan være ekstra pres på og dermed også risiko for kødannelser, men de forhold, som passagererne på det seneste er blevet budt, er ikke gode nok for en lufthavn, som vil være en af verdens bedste.