Ny administrerende direktør i Banedanmark

22. marts 2006

Banedanmarks bestyrelse har i dag offentliggjort, at Jesper Hansen tiltræder som ny administrerende direktør i Banedanmark den 1. april 2006. Samtidig har administrerende direktør Hans Skov Christensen meddelt, at han fratræder som bestyrelsesformand for Banedanmark ved virksomhedsmødet den 30. marts 2006.

I den anledning udtaler transport- og energiminister Flemming Hansen:

- Det er afgørende for en virksomhed med en god ledelse. Jeg hilser bestyrelsens udpegning af Jesper Hansen til Banedanmarks administrerende direktør velkommen, og jeg ser frem til igen at samarbejde med Jesper Hansen, som jeg jo kender fra hans tid som direktør for Statens Bilinspektion.

- Banedanmark står overfor store udfordringer med at få bragt orden i produkt og økonomi. Hertil kommer, at Banedanmark lige nu arbejder intensivt på det beslutningsgrundlag, der skal være klar til 1. september i år med henblik på at partierne bag jernbaneaftalen fra 2003 kan tage beslutning om rammerne for Banedanmarks fremtidige drift.

- Hans Skov Christensens beslutning om at træde ud af Banedanmarks bestyrelse har jeg været bekendt med i stykke tid. Jeg forventer derfor, at jeg ret hurtigt vil kunne fortælle, hvem der skal efterfølge Hans Skov Christensen som bestyrelsesformand.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til Hans Skov Christensen for samarbejdet vedr. Banedanmark.