Gå til hovedindhold

Ny bestyrelsesformand for Banedanmark

Indhold

  Regeringen har i dag udpeget tidligere minister og direktør Anne Birgitte Lundholt til ny bestyrelsesformand for Banedanmark.

  Anne Birgitte Lundholt var industri- og energiminister i Schlüterregeringerne fra 1989 til 1993 og har siden blandt andet bestredet posten som direktør i Danske Slagterier.

  Transport- og energiminister Flemming Hansen glæder sig over, at Anne Birgitte Lundholt har påtaget sig hvervet som bestyrelsesformand og ser frem til samarbejdet:

  - Jeg synes, at vi med udnævnelsen af Anne Birgitte Lundholt har fået en meget stærk og kompetent bestyrelsesformand. Sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer vil Anne Birgitte Lundholt give direktionen den nødvendige sparring, hvad enten det gælder økonomistyring, projektstyring, eller egentlige jernbanefaglige spørgsmål.

  - Med en fortid både som minister, medlem af Folketinget og som direktør har Anne Birgitte Lundholt store kompetencer inden for såvel de organisatoriske aspekter i erhvervslivet og det offentlige system som inden for det mere kommercielle erhvervsliv. Dertil kommer ikke mindst, at hendes indsigt i det politiske system vil kunne gavne virksomheden.

  Anne Birgitte Lundholt efterfølger adm. direktør Hans Skov Christensen, der forlader formandsposten ved det kommende virksomhedsmøde den 30. marts.