Pressemøde om IEA's rapport om Danmarks energipolitik

21. juni 2006

Transport- og Energiministeriet inviterer til pressemøde om Det Internationale Energiagenturs "Rapport om Danmarks energipolitik", der offentliggøres mandag den 26. juni 2006. På pressemødet deltager Transport- og energiminister Flemming Hansen og IEA's Eksekutiv-direktør Claude Mandil.

Pressemødet afholdes mandag den 26. juni 2006 kl. 11.00 - 11.45 i mødelokale 2 i Transport- og Energiministeriets departement.

På mødet vil IEA's Eksekutiv-direktør Claude Mandil præsentere rapportens hovedkonklusioner og fremføre IEA's anbefalinger til energipolitikken i Danmark. Transport- og energiminister Flemming Hansen vil kommentere anbefalingerne.

IEA gennemgår hvert fjerde år energipolitikken i medlemslandene og offentliggør på den baggrund en grundig beskrivelse af de pågældende landes energisystem og energipolitik. Rapporterne sammenfattes i en række anbefalinger. 

IEA har på dansk initiativ besluttet, at landerapporterne fremover skal tage udgangspunkt i udvalgte områder af energipolitikken, som fastlægges på forhånd i samarbejde med det enkelte medlemsland. I Danmarks tilfælde har IEA set nærmere på energibesparelser og vedvarende energi, fordi Danmark anses for at være et af de allermest avancerede lande på disse områder. Danmark og UK er de to første medlemslande, der har deltaget i den nye mere tematiske tilgang til landerapporterne.

På pressemødet vil der blive lejlighed til at stille spørgsmål til Claude Mandil og Flemming Hansen om IEA's vurdering af Danmarks energipolitik. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Tilmelding: Send venligst en mail til pressechef Jesper Damm Olsen jdo@trm.dk eller særlig rådgiver Nicolai Jöhncke nij@trm.dk