Gå til hovedindhold

SF tilslutter sig Metro Cityrings-forliget

Indhold

  SF har i dag offentliggjort, at partiet tilslutter sig forliget om udvidelsen af Metroen med en Cityring. Dermed er det kun Enhedslisten, som står uden for forliget i Folketinget.

  Med deres beslutning tilslutter SF sig det brede flertal i Folketinget bag forliget om videreførelse af den nuværende Metro, anlæg af Cityring samt den fortsatte arealudvikling i hhv. Københavns Havn og Ørestaden. Forliget leverer også løsninger på indtægtsdelingen mellem trafikselskaberne i hovedstaden samt finansiering af reinvesteringer i den nuværende metro.

  Transport- og energiminister Flemming Hansen glæder sig over, at forliget med SF’s tilslutning nu er blevet endnu bredere:

  -Med SF’s tilslutning er det et stort set enigt Folketing, der bakker op om anlæggelsen af Metro Cityringen.

  -SF har længe haft en meget høj profil og stemmeføring, hvad angår kollektiv trafik. Jeg synes, partiet skal have ros for, at denne profil nu bliver konkretiseret med deres tilslutning til forliget om Metro Cityringen.

  -Med deres beslutning har SF vist vilje til ansvar. Belønningen er indflydelse på udviklingen af endnu mere kollektiv trafik i landets hovedstad.