Gå til hovedindhold

Trafiksikkerhed ind med modermælken

Indhold

  Transport- og Energiministeriet og Rådet for Større Færdselssikkerhed sætter nu trafiksikkerhed på dagsordenen for de helt små, ved at tilbyde pædagoger i børnehaver en konkret uddannelse som ”Trafikpædagog”. Projektet er finansieret af Transport og Energiministeriet. Pressen inviteres til at opleve de nye trafikpædagoger i aktion sammen med børnene den 25. oktober 2006 kl. 10:00 i børnehaven Gemmet i København, Gemmet 10, København NV. Til arrangementet vil transport- og energiminister Flemming Hansen og Rådet for Større Færdselssikkerhed være tilstede.

  Transport- og energiminister Flemming Hansen udtaler i den anledning:

  -At færdes sikkert som 3 til 6-årig vil blandt andet sige at lære at vurdere farer og risikomomenter. Og det er rigtig svært, når man er lille. Derfor er det vigtigt, at vi starter allerede i børnehaven og lærer dem, hvordan de skal opføre sig i trafikken.

  -Målet med Trafikpædagogkurserne er, at institutionerne gennemfører trafikforløb med børnene, hvor de får konkret viden, træning og erfaring, der gør dem sikre i trafikken.

  -Det er ligeledes et mål med kurserne, at institutionerne formulerer en trafikpolitik i samarbejde med forældrene, der danner rammen både om træningsforløbene, om færdselsreglerne på udflugter og om trafikken omkring institutionerne.

  -Sidst, og måske vigtigst, er det et mål med kurserne, at institutionerne får involveret forældrene omkring trafiktræning af deres egne børn.

  -Med dette projekt har vi skabt rammerne for, at der kan arbejdes med trafiksikkerhed i børnehaver. Det er nu op til de enkelte børnehaver, forældre og Rådet for Større Færdselssikkerhed at føre initiativet videre og indføre aktiviteter om trafiksikkerhed som en del af børnehavernes hverdag.

  For mere information om Trafikpædagogkurserne eller om arrangementet den 25. oktober, kan projektleder i Rådet for Større Færdselssikkerhed Michala Heering Brinck kontaktes på mhb@rfsf.dk, tlf. 39163974/22241423.