Gå til hovedindhold

Deutsche Bahn AG og Transport- og Energiministeriet sælger Scandlines AG

Indhold

  Scandlines AG’ s aktionærer, Transport- og Energiministeriet og Deutsche Bahn AG, offentliggør nu underskrivelsen af en aftale vedrørende salg af samtlige aktier i Scandlines AG (Scandlines).

   

   

  Et konsortium bestående af Allianz Capital Partners GmbH, Munich, 3i Group, København og Frankfurt am Main og Deutsche Seereederei GmbH i Rostock overtager alle aktierne i Scandlines for et beløb på 1,56 mia. Euro, svarende til ca. 11,6 mia. kr. Salget er betinget af godkendelse fra Folketingets Finansudvalg, Deutsche Bahn AG’s bestyrelse, det tyske Ministerium for Trafik Byggeri og Byudvikling samt EU’s konkurrencemyndigheder. Disse godkendelser forventes indhentet i løbet af ca. 2 måneder.

   

   

  Transport- og energiminister Flemming Hansen udtaler i den anledning:

   

   

  -Jeg er meget glad for resultatet af salgsprocessen. Processen har været meget tidskrævende, men har vi nu et meget attraktivt resultat. Jeg er sikker på, at de nye ejere vil styrke Scandlines’ udvikling hen imod et endnu mere succesfuldt færgerederi, som tilbyder sine kunder serviceydelser af høj kvalitet. Dette vil være i såvel Scandlines’ kunder som medarbejdernes interesse.

   

   

  Administrerende direktør Hartmut Mehdorn, Deutsche Bahn AG, udtaler:

   

   

  - Vi har omsider fundet en god løsning for selskabet og medarbejderne. Scandlines kan nu fortsætte den succesrige udvikling, som selskabet har haft gennem flere år. Vi har især lagt vægt på den indgåede aftale om sikkerhed for beskæftigelsen indtil 2010.

   

   

  I forbindelse med transaktionen var Morgan Stanley Bank AG rådgiver for Deutsche Bahn AG, mens Rothschild GmbH var rådgiver for Transport– og Energiministeriet.

   

   

  For yderligere oplysninger, kan følgende kontaktes:

   

   

   

   

   

   

   

   

  Jens-Oliver Voß

   

   

  Stellv. Leiter Konzernpressestelle

   

   

  Deutsche Bahn AG

   

   

  Tel. +49 (0) 30 297-61140

   

   

  Fax +49 (0) 30 297-61935

   

   

  medienbetreuung@bahn.de

   

   

  www.db.de/presse

   

   

  Michael Birch,

   

   

  Selskabsdirektør

   

   

  Transport- og Energiministeriet

   

   

  Tel. +45 33 92 38 96

   

   

  Fax + 45 33 38 14 45

   

   

  mbh@trm.dk

   

   

  www.trm.dk