Gå til hovedindhold

Udvidet Wildcard-ordning for studerende

Transport- og energiminister Flemming Hansen har i dag fået opbakning til et forslag om at udvide den eksisterende rabatordning for togrejser for unge under 26 år til også at gælde SU-berettigede studerende over 26 år. Dermed forventes op til 40.000 ekstra personer at benytte sig af det såkaldte Wildcard rabatordning.

Indhold

    Den udvidede model sikrer, at rabatordningen målrettes en gruppe over 26 år, som har lav indkomst samtidig med, at den er let at administrere. Det forventes, at ændringen vil medføre, at omkring 40.000 flere vil benytte sig af Wildcard-ordningen. Udvidelsen finansieres ved, at Wildcardet stiger med 25 kr. om året – fra 175 kr. til 200 kr. om året. Ændringen af ordningen vil træde i kraft i løbet juli 2007.

    Transport- og energiminister Flemming Hansen udtaler:

    - Jeg er meget tilfreds med, at Folketingets partier kan bakke op om denne udvidelse af rabatordningen, så også studerende over 26 år kan få rabatter, når de kører med tog.

    - Det har været vigtigt for mig, at udvidelsen af ordningen ikke medførte store administrative omkostninger og indviklede regler. Med en klar afgrænsning er det nemt for både togoperatørerne og de studerende at håndtere ordningen.