Gå til hovedindhold

Ny og moderne færge til Bøjden-Fynshav

Fra årsskiftet 2009-2010 vil en nybygget moderne færge med plads til 550 passagerer og 110 biler sejle mellem Bøjden og Fynshav og anløbe helt nye færgelejer i begge havne.

Indhold

  Det bliver resultatet af en tillægsaftale mellem Sydfynske A/S og Trafikstyrelsen.

  I 2007 blev der efter en udbudsrunde indgået en 5-årig kontrakt om sejladsen på ruten mellem Scandlines Sydfynske og Trafikstyrelsen. Udbuddet betyder, at driften af ruten bliver ca. 4 mio. kr. billigere om året. Kontrakten indebar endvidere, at den eksisterende, 30 år gamle færge på ruten M/F Thor Sydfyen, skulle ombygges og forlænges for at give plads til flere passagerer og biler allerede fra 1. maj 2008.

  Siden har Clipper Group A/S købt Scandlines Sydfynske, nu Sydfynske A/S, og overtaget de kontraktlige forpligtelser. De nye ejere har tilbudt at indsætte en ny færge frem for at ombygge den eksisterende. 

  Den nye aftale indebærer således, at færgen M/F Thor Sydfyen i sin nuværende form alene besejler ruten frem til juni 2009, hvorefter rederiet indsætter mere kapacitet i højsæson. Fra januar 2010 indsættes den nye større færge, som vil medføre næsten en fordobling af passagerkapaciteten og mere end en fordobling af bilkapaciteten i forhold til i dag. Aftalen indebærer også, at rederiet sørger for ombygning af færgelejerne i begge havne. Aftalen sker til uændrede betalingsvilkår for staten.

  Transportminister Carina Christensen glæder sig over aftalen:

  -Jeg er utrolig glad for aftalen om den nye færge, hvor man får mere kapacitet,  og jeg håber man tager godt imod denne løsning.

  -Jeg ved at ønsket om en ny færge har været et stort lokalt ønske, og jeg synes denne sag klart viser, at en konkurrenceudsættelse af offentlige serviceydelser kan give betydelige fordele for brugerne.

  -En stor, moderne færge med meget større kapacitet og helt nye færgelejer vil forbedre forholdende på overfarten Bøjden-Fynshav væsentligt. Det er også en fremtidssikret løsning i forhold til at ombygge en færge, der allerede er ca. 30 år gammel.

  Besejlingen af færgeruten Bøjden-Fynshav blev i 2006/2007 udbudt efter gældende EU-regler, der betyder, at alle færgeruter med mere end 300.000 passagerer om året skal udbydes. I maj vandt Scandlines Sydfynske A/S udbuddet af sejladsen, og i dag sejler færgen M/F Thor Sydfyen med plads til 300 passagerer og 50 biler på ruten.

  Mere information

  For mere information om kontrakten om sejladsen mellem Bøjden og Fynshav kan Per Jacobsen, direktør i Trafikstyrelsen kontaktes via kommunikationsmedarbejder Mette Christensen på telefon 72 26 70 39.

  Se evt. også under Trafikkøb på www.trafikstyrelsen.dk