Gå til hovedindhold

Nye tidsværdier – Transportministeriet styrker beslutningsgrundlaget for transportprojekter

Indhold

    Transportministeriet har gennem en årrække haft fokus på den samfundsøkonomiske analyse som et grundlag for trafikpolitiske beslutninger. Da tidsbesparelser som regel udgør en vigtig del af gevinsterne ved et transportprojekt, er der behov for, at der arbejdes med gode og troværdige værdier for, hvor meget det er værd for samfundet at spare tid på transport.

    Der har ikke hidtil været udarbejdet et tidsværdisæt baseret på danske data, og de nye tidsværdier er således resultatet af en omfattende analyse, hvor omkring 7000 danskere har været spurgt om deres valg i trafikken, og hvordan tid, omkostninger og rejseformål betyder noget for den enkelte.

    DTU Transport har sammen med en række anerkendte udenlandske forskere og danske og udenlandske konsulenter stået for udviklingsprojektet. Der foreligger således nu et sæt grundigt dokumenterede tidsværdier, som nu for alvor tages i anvendelse med udarbejdelsen af regeringens kommende oplæg til en investeringsplan.

    De nye tidsværdier og dokumentationen herfor kan findes på DTU Transports hjemmeside under modelcenteret: www.transport.dtu.dk.