Gå til hovedindhold

Barfoed sætter nye teknologier til debat på 'Transportens dag 2009'

Transportminister Lars Barfoed lancerer for første gang 'Transportens dag', hvor de centrale temaer bliver fremtidens brændstofteknologier og grønne transportløsninger.

Indhold

    Når transportminister Lars Barfoed for første gang slå dørene op for 'Transportens dag' bliver det for at sætte fokus på at sænke transportsektorens CO2-udledning gennem udvikling af nye teknologier og øget samspil mellem trafikformerne.

    Under temaet Bæredygtig transport samler Lars Barfoed toneangivende aktører fra både forskning, lovgivning og virksomheder inden for transportområdet til at diskutere grønne løsninger for trafikken. Arrangementet foregår på Comwell Borupgaard i Snekkersten den 15. september 2009.

    -Vi står over for en stor udfordring, som skal løses, i forhold til at skabe mere grøn trafik”, mener transportministeren. ”Der er et bredt felt af nye teknologier, som på hver deres måde skaber både løsninger og udfordringer. Men hvad er det vi skal fokusere på i fremtiden? – det håber jeg Transportens dag vil være med til at give svar på.

    -Transportens dag skal være en årlig tilbagevendende begivenhed. Jeg vil skabe et nyt debatforum, hvor der er faglig sparring og udveksling af idéer med eksperter fra hele transportsektoren”, siger Lars Barfoed. ”Det skal være et forum, hvor der diskuteres nye visioner og idéer for fremtidens transport.

    En række oplægsholdere fra transportsektoren vil hver især giver deres bud på, hvilke muligheder og udfordringer de nye energieffektive teknologier som fx el, brint og biobrændsel rummer, samt hvordan der kan skabes et bedre samspil mellem grønne transportformer. Samtidig vil der være lejlighed til at se mange af de nye bilmodeller udstillet på konferencen.