Gå til hovedindhold

Bornholm: Tildeling af kontrakt til Nordic Ferry Services A/S

Trafikstyrelsen har i dag tildelt kontrakten om færgebetjeningen af Bornholm til Nordic Ferry Services A/S, der er et joint venture mellem Bornholmstrafikken A/S og Clipper Group A/S. Kontrakten løber fra 1. september 2011 og seks år frem.

Indhold

  Tildelingen af kontrakten sker på baggrund af Trafikstyrelsens vurdering af Nordic Ferry Services’ tilbud, der var det eneste tilbud Trafikstyrelsen modtog ved tilbudsfristen den 6. januar 2009.

  Transportminister Lars Barfoed udtaler:

  - Med tildelingen af kontrakten til Nordic Ferry Services får Bornholm et serviceløft for både passagerer og betjeningen af gods. På Rønne-Ystad ruten bliver der flere passagerafgange med mere plads til både passagerer og biler, og på Rønne-Køge ruten bliver godskapaciteten større.

  - Jeg er samtidig glad for, at selvom kapaciteten øges, forventer Trafikstyrelsen, at det samlede olieforbrug bliver op til 20 pct. mindre sammenlignet med den nuværende betjening.

  Det reducerede olieforbrug skyldes hovedsageligt indsættelsen af en ny og langt mere brændstoføkonomisk hurtigfærge, der samtidig optimerer betjeningen af Ystad-ruten, hvor passagerer og gods kan betjenes på de samme afgange med denne nye hurtigfærge.

  Kontrakten kan underskrives efter en stand-still periode på minimum 10 dage, og herefter vil kontrakten kunne findes på Trafikstyrelsens hjemmeside.

  Mere information om tildelingen kan fås på www.trafikstyrelsen.dk eller ved henvendelse til Jeppe Gaard, Trafikchef i Trafikstyrelsen, der kan kontaktes via kommunikationsmedarbejder Hanne Rimer på telefon 72267159.