Gå til hovedindhold

Forlig om motorveje fuldender transportaftaler i 2009

Partierne bag aftalen om den grønne transportpolitik fra januar 2009 har i dag indgået en ny aftale om markante vejinvesteringer, hvor der er størst behov for at udbygge kapaciteten og forbedre mobiliteten. Det Radikale Venstre overvejer dog sin tilslutning til dagens aftale.

Indhold

  Aftalen skal ses i sammenhæng med aftalen om en moderne jernbane fra oktober, der blandt andet indebar investeringer i en ny jernbane mellem København og Ringsted samt dobbeltspor på Nordvestbanen og i Sønderjylland.

  Dagens aftale om vejinvesteringer betyder, at en lang række af de mest belastede vejstrækninger i Danmark udbygges. Det gælder blandt andet udvidelse af motorvejen over Vejle Fjord, udvidelse af den vestfynske motorvej, udvidelse af Køge Bugt-motorvejen samt udvidelse af Helsingør-motorvejen.

  ”Med dagens aftale er der indgået politiske aftaler indenfor alle væsentlige transportområder i 2009. Den massive udbygning og forbedring af den kollektive trafik fortsætter, vi forbedrer fremkommeligheden på vejene, og der sikres en høj mobilitet i samfundet,” siger transportminister Lars Barfoed.  

  ”Med aftalen i januar og denne aftale fuldendes transportaftalerne i 2009. Der vil i de kommende år blive investeret massivt i den kollektive trafik i Danmark samtidig med, at vi udbygger vejnettet de steder, hvor der er mest trængsel. Vores fokus har været at styrke ”det store H”, som er rygraden i det danske vejnet,” siger Lars Barfoed.

  ”Aftalen øger mobiliteten i samfundet. Det er især til gavn for de mange mennesker, der dagligt sidder i kø og spilder tid på vejen til og fra arbejde. De vil nu få mere tid til både arbejde, familie og fritidsaktiviteter. Udbygningerne vil desuden øge produktiviteten i erhvervslivet, der vil kunne spare mange penge og forbedre deres konkurrenceevne,” siger Lars Barfoed.

  Læs hele aftalen

  Yderligere oplysninger fås hos pressechef Jesper Damm Olsen på tlf. 33 92 43 02 eller særlig rådgiver Troels Krog på mobil 40 93 30 07.