Gå til hovedindhold

Godt resultat af statens første OPP-udbud på vejområdet

Indhold

  Vejdirektoratet kan sætte punktum for Danmarks første statslige OPP-udbud på vejområdet med et godt resultat. Der blev modtaget tre bud på en 30-årig kontrakt på anlæg og drift af den 26 km lange motorvej mellem Kliplev ved E45 og Sønderborg. Vejdirektoratet indstiller Kliplev Motorway Group, KMG, der består af østrigske STRABAG SE og Züblin Scandinavia A/S fra Trige ved Århus til at bygge og drive den kommende 26 kilometer lange motorvej.

  KMG’s tilbud er både billigst og bedst på de øvrige parametre som f.eks. kvalitet i tekniske løsninger, miljøhensyn, æstetik samt organisation og planlægning.

  Når Folketingets Finansudvalg har godkendt indgåelsen af OPP-kontrakten, kan der skrives kontrakt mellem Vejdirektoratet og konsortiet i løbet af februar 2010. Motorvejen ventes at være klar til åbning senest i 2013.

  Transportminister Lars Barfoed udtaler:

  -Sønderborg får nu motorvej til døren, det ved jeg, at erhvervsliv og borgere længe har ønsket. Det er samtidig det første statslige OPP-udbud på vejområdet, og vi skal nu se på, hvad der ligger bag resultatet. Når vi har evalueringen, kan jeg sammen med partierne bag aftalen "Bedre veje" se på mulighederne for at anvende OPP til organisering af andre projekter.

  Læs mere om motorvejen på: www.vejdirektoratet.dk/kliplev-sonderborg

  Pressen kan kontakte:
  Vejdirektoratet
  Anlægsdirektør Jens Holmboe
  Mobil: 7244 3620
  Email: jjh@vd.dk