Gå til hovedindhold

Nye lufthavnstakster i Københavns Lufthavn, Kastrup

Indhold

  Statens Luftfartsvæsen har i dag godkendt nye lufthavnstakster i Københavns Lufthavn, Kastrup.

  I den sammenhæng udtaler transportminister Lars Barfoed:

  -Det er meget glædeligt, at det har været muligt for Københavns Lufthavn og flertallet af luftfartselskaberne at indgå en aftale om de lufthavnstakster, der skal gælde fra 1. oktober 2009.  Der har været tale om komplicerede forhandlinger, hvorfor parterne har skullet udvise betydelig forhandlingsvilje.

  -Jeg er særlig tilfreds med, at det har været muligt at indgå en takstaftale i den nuværende vanskelige situation for luftfarten for en periode af 5 ½ år.

  -Jeg er også tilfreds med, at aftalen understøtter Københavns Lufthavn som et skandinavisk knudepunkt gennem omlægninger af takststrukturen, der tilgodeser transferpassagerer og det aftalte investeringsniveau på 2,6 mia. kr. over aftalens 5 ½ år.

  -Det er min vurdering, at takstaftalen animerer til vækst i det vigende marked ved at fastholde taksterne i de næste 1½ år.

  -Aftalen understøtter bl.a. interkontinentale flyvninger, og det er mit håb, at Københavns Lufthavn kan tiltrække nye interkontinentale ruter, til glæde også for hovedstadsregionens tilgængelighed og erhvervslivets muligheder på de internationale markeder. 

  Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Københavns Lufthavns presseafd. - telefon 32312800 og økonomichef Keld Ludvigsen, Statens Luftfartsvæsen, på 3618 6160 – alternativt kommunikationschef  Thorbjørn Ancker på telefon 2077 7562.