Gå til hovedindhold

Transportminister Lars Barfoed taler om trafiksikkerhed på FN-konference

Indhold

  Transportminister Lars Barfoed er den 19.-20. november i Moskva for at deltage i den første globale FN-konference om trafiksikkerhed.

  Transportministeren deltager den 20. november i en paneldebat om sikker vejinfrastruktur. Ved debatten vil han fortælle om, hvorledes et systematisk trafiksikkerhedsarbejde og udveksling af viden mellem de statslige og kommunale vejmyndigheder er med til at sikre en høj sikkerhedsstandard på de danske veje.

  Transportminister Lars Barfoed siger i den anledning:

  - Regeringen arbejder målrettet for, at trafiksikkerheden i Danmark hele tiden bliver bedre. Netop derfor oprettede vi i januar en pulje til bedre trafiksikkerhed med 500 mio. kr. til konkrete trafiksikkerhedstiltag frem til 2014.

  - Men det er også vigtigt, at de lande – heriblandt Danmark – der klarer sig godt, hjælper andre lande på vej ved at dele sine erfaringer og sin viden.

  - De danske veje har generelt en meget høj standard. Gennem et systematisk trafiksikkerhedsarbejde, et godt vidensgrundlag og en gensidig udveksling af viden med kommunerne har vi opnået, at de danske veje er sikre at færdes på overalt i landet. Jeg ser frem til at dele vores erfaringer i et internationalt forum.

  - Det er vigtigt, at vi hele tiden får ny viden til indsatsen for en endnu bedre trafiksikkerhed. Derfor glæder jeg mig også til at høre, hvordan en lang række andre lande griber den vigtige udfordring an.

  Konferencen, der er den første globale trafiksikkerhedskonference i FN-regi, får besøg af omkring 1000 deltagere, heriblandt over 70 ministre fra hele verden. 1,3 mio. mennesker dør hvert år som følge af trafikulykker. Langt de fleste i udviklingslande. Hovedformålet med konferencen er at udveksle viden og lægge fundamentet for en fokuseret indsats i FN-regi, der kan fremme trafiksikkerhed i den tredje verden. Yderligere information om konferencen kan findes på http://www.1300000.net