Gå til hovedindhold

Transportministeren sætter elbiler og trafiksikkerhed på EU-dagsordenen

Transportminister Lars Barfoed skal senere i dag mødes med Europa-Kommissionens transportkommissær Antonio Tajani. Et vigtigt punkt på dagsordenen er EU-standardisering af elbiler.

Indhold

  Transportminister Lars Barfoed udtaler:

  - Jeg ser gerne, at der snarest muligt kommer en harmonisering af EU-reglerne vedrørende stik til elbiler med henblik på at skabe gode betingelser for anvendelsen af elbiler inden for EU og hermed sikre en grøn transportpolitik.

  På mødet vil Lars Barfoed opfordre transportkommissær Tajani til at rette henvendelse til hans kollega Günter Verheugen, der er kommissær for Erhvervs- og Virksomhedspolitik og ansvarlig for harmonisering af regler om køretøjer.

  Et andet højt prioriteret emne, som transportministeren har på dagsordenen, er forhindring af højresvingsulykker.

  I den nyligt vedtagne aftale om grøn transportpolitik blev der i 2009 afsat 10 mio. kr. til en styrket indsats mod højresvingsulykker. Lars Barfoed mener, at det er en vigtig sag at tage op på EU-plan.

  Transportminister Lars Barfoed udtaler:

  - Det er vigtigt for mig at gøre transportkommissær Tajani opmærksom på, at vi i Danmark gerne ser en stramning af EU-reglerne vedrørende indretning af førerhuse på lastbiler så højresvingsulykker i højere grad kan forhindres.

  Lars Barfoed mødes med transportkommissæren i Bruxelles i forlængelse af rådsmødet for EU’s transportministre.