Gå til hovedindhold

Anlæg af omfartsvejen ved Nykøbing F. kan gå i gang

Transportminister, Hans Christian Schmidt og forligskredsen bag aftalen om en grøn transportpolitik fra 2009 har netop givet grønt lys for, at man kan gå videre med anlægget af en omfartsvej ved Nykøbing Falster.

Indhold

  Projektet er besluttet af samtlige partier i Folketinget med undtagelse af Enhedslisten. Beslutningen kommer efter, at Vejdirektoratet har afsluttet sit arbejde med at analysere de trafikale, økonomiske og miljømæssige effekter af projektet.

  Vejdirektoratet vurderer i analysen, at projektet vil koste omkring 275 mio. kr., og pengene er der – forligskredsen afsatte nemlig allerede i 2009 en reserve til projektets realisering.

  Under sit besøg hos borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder i juni 2010 lovede transportminister Hans Chr. Schmidt at se på muligheden for at fremskynde anlægget af omfartsvejen.

  Vejdirektoratets analyse af projektet konkluderer, at omfartsvejen vil kunne åbne i juli 2014 – hvilket er ét år tidligereend oprindeligt skønnet.

  Vejdirektoratet vil nu gå i gang med de indledende skridt til projektets realisering (rådgiverudbud m.v.). Transportminister Hans Chr. Schmidt udtaler:

  - Forligskredsen har netop givet grønt lys for, at vi nu går videre med anlæg af omfartsvejen rundt om Nykøbing Falster. Og penge til projektet har vi allerede afsat – så det er bare at komme i gang.

  - Om få år indsætter Scandlines nye store færger mellem Gedser og Rostock. Det skaber vækst i form af flere arbejdspladser og mere trafik. Den udvikling må vi støtte op om med ny og bedre infrastruktur.

  - Omfartsvejen rundt om Nykøbing Falster vil være med til at forbedre adgangen til Gedser Havn og samtidig aflaste byen for gennemkørende trafik. En ny og mere sikker infrastruktur, der kan gavne både den lokale og regionale trafik.