Gå til hovedindhold

Barfoed er klar til at arbejde for automatisk nødopkald i Danmark

Indhold

  eCall er et system, der automatisk foretager nødopkald til alarmcentralen, hvis bilens passive sikkerhedssystemer, såsom airbags, bliver udløst. Systemet overfører samtidig præcise oplysninger om, hvor ulykken er sket. 

  Transportminister Lars Barfoed er nu klar til at underskrive et såkaldt Memorandum of Understanding, som er en vigtig hensigtserklæring, der forpligter EU-lande til at arbejde for indførelse af eCall. 

  I den anledning udtaler transportminister Lars Barfoed: 

  -Jeg er meget optaget af de muligheder, der er for at bruge nye teknologier til at redde liv i trafikken, og eCall er et koncept, som jeg har store forventninger til.  

  -eCall har to store fordele. For det første ringes der op til alarmcentralen med det samme, når der er sket en ulykke, hvor en eller flere airbags er udløst. Det er navnlig en fordel, hvis føreren er forulykket et sted, hvor det vil tage lang tid, før nogen kommer forbi og tilkalder hjælp. Hvert eneste minut, der kan spares, har betydning for, hvor alvorlige skader de implicerede får.  

  -For det andet overføres der automatisk præcise oplysninger til alarmcentralen om, hvor ulykken er sket. Mange mennesker er fortumlede og ved ikke rigtigt præcist, hvor de befinder sig, når de har været ude for en ulykke, og så kan det koste kostbar tid at finde frem til ulykkesstedet.  

  eCall forventes indført frivilligt, så købere af nye biler kan tilvælge eCall. Dansk eCall kan tidligst være klar i 2011.